Aardappeltjes met rozemarijn

Ingrediënten
1 kilo aardappels
Flinke scheut olijfolie
1 teentje knoflook
Handvol verse rozemarijn
Zout

Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 220°C. Boen de aardappelen goed schoon onder de kraan. Snijd ze in niet al te kleine stukken. Rits de blaadjes van de rozemarijn. Pel de knoflookteen en snijd in kleine stukjes. Doe de aardappels, de rozemarijn en de knoflook op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Meng tot de aardappels goed bedekt zijn met een laagje olie. Schuif in de oven en laat in een half uur bruin en knapperig worden. Tussentijds even omscheppen. Laat de aardappels uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met grof gemalen zeezout.

Geurige gebakken aardappels uit de oven met rozemarijn. Erg makkelijk om te maken, want de aardappels gaan rauw en ongeschild de oven in, je hoeft ze alleen een paar keer om te scheppen. Wanneer je ook het hoofdgerecht in de oven hebt staan, zet je de aardappels gewoon op de allerlaagste stans of op de bodem. Geen omkijken naar.

Top