Aardbeien pavlova

Ingrediënten
3 eiwitten
140 gr witte basterdsuiker
1 el maïzena
1 el citroensap
500 gr aardbeien
15 ml balsamicosiroop
1 el vanillesuiker
200 gr slagroom
100 gr kwark
1 reep melkchocolade
2 handjes pistachenootjes
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Meng de suiker hier tijdens het mixen geleidelijk doorheen. Als de eiwitten stijf zijn voeg je de maïzena en het citroensap toe. Als je de kom op zijn kop houdt zonder dat de eiwitten eruit lopen is het klaar. Maak met een lepel 10 hoopjes op de bakplaat. Bak de pavlova’s 60 min. in de oven. Laat hierna in de oven afkoelen met de deur op een kier. Was de aardbeien, halveer de grote en marineer ze in balsamicosiroop en vanillesuiker. Klop de slagroom lobbig en meng dit met de kwark. Smelt de chocolade au bain-marie. Maak de pavlova’s af met het slagroommengsel, de aardbeien, de chocolade en de nootjes.
Top