Chai latte

Ingrediënten
8 zakjes zwarte thee
1 l water
1 el agavesiroop
2 steranijs
½ tl zwarte peper
1 tl nootmuskaat
8 kardemompeulen of 2 tl kardemompoeder
10 kruidnagels
5 cm verse gember
2 kaneelstokjes
1 vanillestokje (open gesneden)
Rasp van 1 schoongeboende sinaasappel
(Amandel)melk
Cacaopoeder

Bereidingwijze
Bind alle theezakjes zonder de papiertjes aan elkaar vast of doe de losse thee in een groot thee-ei. Breng het water en de agavesiroop aan de kook. Voeg de theezakjes of het thee-ei toe en zet het vuur lager. Voeg daarna alle kruiden, de kaneel- en vanillestokjes en de sinaasappelrasp toe. Laat dit mengsel 20 min. zachtjes koken. Laat de Chai afkoelen en giet de siroop in een gesteriliseerde glazen fles of pot. Je kunt de thee een week bewaren in de koelkast. Om de Chai Latte te maken doe je één deel Chai siroop en één deel melk in een pannetje. Warm dit op en giet in een mok. Klop warme melk op tot schuim en schep dit op de Chai. Strooi er als laatste een beetje cacaopoeder over.
Top