Citroencake met maanzaad

Ingrediënten
200 g bloem
2 tl bakpoeder (gezeefd)
Snufje zout
2 el maanzaad (zwart)
Schil en sap van 1 citroen
110 g boter (gesmolten)
225 g suiker
2 eieren
200 ml melk
1 tl vanille extract of het merg van 1 vanillestokje
 
Bereidingswijze
Meng bloem, bakpoeder, zout, maanzaad, suiker en citroenrasp goed door elkaar. Meng in een aparte kom de eieren, melk, vanille extract, citroensap en gesmolten boter. Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng goed door elkaar met een garde. Verwarm de oven voor op 190°C (170°C hetelucht). Beboter een springvorm (ø 22 cm) en bestuif met bloem. Doe het beslag er in en bak in het midden van de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, iedere oven is weer anders. De cake is klaar wanneer de satéprikker er schoon uit komt. Laat de cake 5-10 min afkoelen, haal uit de springvorm en laat hem vervolgens helemaal afkoelen. Bestrooi de cake met poedersuiker voor een winters effect.
Top