Dubbellaags aardbeien tompouce

Traktatie voor 8 personen

Ingrediënten
1 zakje mix voor banketbakkersroom (Dr. Oetker)
350 ml water
250 ml slagroom
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 bakje aardbeien, in kwarten gesneden
25 gr poedersuiker

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking, met 350ml water en 250ml slagroom. Ontdooi het bladerdeeg en snijd elk plakje in tweeën. Leg ze een paar cm van elkaar op een ingevette bakplaat. Bak het bladerdeeg 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal van de bakplaat en laat afkoelen. Splits elk plakje bladerdeeg in 2 lagen en leg de 8 mooiste apart. Verspreid over 8 stukjes bladerdeeg wat van de roompudding. Leg er een paar partjes aardbeien overheen, dek af met een stukje bladerdeeg. Verdeel de resterende pudding en aardbeienplakjes over de 8 gebakjes en dek af met de laatste (mooiste) bladerdeegkapjes. Bestrooi met poedersuiker.
Top