Zoek je iets anders?


Nieuws | Be Conscious Inspiratieweek

Be Conscious Inspiratieweek

Op 3 juli wordt de nieuwe wetgeving voor vermindering van wegwerpplastic van kracht. De perfecte timing om te starten met een plasticdieet! Ken jij de schijf van 6 al? Of heb jij je PMI index, oftewel je Plastic Mass Index, al gecheckt?

Van 5 tot en met 16 juli vindt de Be Conscious inspiratieweek plaats. Tijdens deze inspiratieweek geven wij onze gerechten een disposable-swap oftewel: van ‘Disposable naar Dishposable’. Verpakkingen en bestek om op te eten! Van een saladekommetje gemaakt van een wrap tot een burritobowl waarbij de nacho’s als bestek dienen. Met deze campagne maken we onze gasten ‘met een positieve knipoog’ bewust dat we helemaal geen disposables (Single Use Plastics) nodig hebben. Dit doen we niet alleen, want ook onze partner de Plastic Soup Foundation speelt hierin een rol. Zo weet straks iedereen dat plastic echt niet fantastic is!

Be Conscious: laat je inspireren!
Be Conscious staat voor ‘wees bewust’. Met deze campagne maken wij onze gasten ervan bewust hoe we samen kunnen strijden voor een duurzame wereld. Want wat doen wij allemaal al op het gebied van duurzaamheid en bij welke duurzame initiatieven zijn wij aangesloten? We vertellen je er graag meer over!

Bah..! Plastic soep

Wist je dat we elk jaar per persoon ongeveer 174 kilo verpakkingsafval weggooien? En dat daarvan wel 33 kilo plastic is? Niet gek dus dat er inmiddels een grote berg plastic in de oceanen ronddrijft. Dit is niet alleen gevaarlijk voor dieren en planten, maar ook voor onszelf! Het valt namelijk uit elkaar in hele kleine deeltjes (microplastics) en die krijgen wij ook binnen.

Wil je hier zelf ook al het verschil in maken? Ga dan op plasticdieet met behulp van de app ‘My Little Plastic Footprint‘, een initiatief van de Plastic Soup Foundation.