Zoek je iets anders?


Bezoek Koningin Máxima tijdens Appèl kookworkshop Hambaken Connect

Hoe kan er voor kinderen een omgeving ontwikkeld worden waarin zij hun talent optimaal kunnen ontwikkelen? Op dinsdag 14 maart bracht Koningin Máxima een werkbezoek aan verschillende projecten van de Gelijke Kansen Community in ’s-Hertogenbosch. Onderdeel van het programma was een bezoek aan Hambaken Connect, waar zij letterlijk een kijkje in de keuken nam bij de kookworkshop van Appèl chef-kok Mannus.

Kooklessen vallen in de smaak

Kennis verbreden, vaardigheden ontwikkelen én experimenteren met gezonde ingrediënten. Bij de kookclub ontdekken jongeren in de Bossche wijk Hambaken wekelijks nieuwe, gezonde recepten. Maar wat echt goed in de smaak valt, zijn de kookworkshops van Appèl chef-kok Mannus. Eén keer in de maand geeft executive chef-kok Mannus een kookles aan de kinderen. Door middel van inspirerende recepten worden de kinderen uitgedaagd om iets lekkers te koken.

Martijn Pater, operationeel directeur Campus en Onderwijs van Appèl: “Als Bosch familiebedrijf dragen wij Hambaken Connect een warm hart toe en vinden we gelijke kansen voor alle kinderen erg belangrijk. Door deze kooklessen aan te bieden, kunnen we niet alleen het talent stimuleren van de kinderen die interesse hebben in koken, maar besteden we ook aandacht aan de thema’s vitaliteit, gezondheid en duurzaam koken.”

© ANP 2023/Foto: Robin van Lonkhuijsen

Gelijke Kansen Community

’s-Hertogenbosch staat bol van de talenten. Helaas krijgen niet alle kinderen dezelfde kansen om deze kansen te ontdekken. De oorzaken daarvan liggen maar al te vaak in de omgeving van het kind. Ieder kind verdient een omgeving waarin het zijn of haar talent optimaal kan ontwikkelen.

In de Gelijke Kansen Community ’s-Hertogenbosch werken gemeente, onderwijs- en kinderopvangorganisaties, sport-, cultuur- en welzijnspartners samen met jongeren én ouders aan gelijke kansen voor alle kinderen. Steeds vanuit het perspectief van het kind, en steeds door de verbinding te zoeken tussen school, wijk en thuis. Met concrete projecten en interventies werken zij aan meer gelijke kansen in verschillende wijken van ’s-Hertogenbosch.

Hambaken Connect

Hambaken Connect is een jeugd- en jongerenwerkorganisatie in ’s-Hertogenbosch Noord met focus op de wijk Hambaken. Zij richten zich op het begeleiden van jeugd en jongeren naar een goede toekomst, met betrokkenheid van hun ouders/gezin.

De koningin ging tijdens haar werkbezoek in gesprek met verschillende community partners, kinderen, jongeren en ouders. Martijn Pater: “Wij zijn vereerd dat we kunnen samenwerken met Hambaken Connect. We verzorgen niet alleen de maandelijkse kooklessen, maar ook de benodigde materialen en medewerkers. Zo willen we een steentje bijdragen aan de talentontwikkeling van kinderen, nu en voor de toekomst”.

Lees meer over Hambaken Connect