Zoek je iets anders?


Nieuws | Samenwerkingen

Primeur! Appèl start met Mijn Melk, direct van de lokale boer

We staan te popelen om dit mooie nieuws te delen: Appèl gaat als eerste contractcateraar samenwerken met Mijn Melk. Deze boeren produceren hun eigen melk — zonder tussenstop bij een grote melkfabriek — en leveren alleen binnen een straal van 30 kilometer. Het zit binnen 24 uur in de fles, dus dat verschil proef je!

duurzame zuivel

“Onze opdrachtgevers hebben steeds vaker de wens om een deel van het menu lokaal aan te bieden,” vertelt Floris Gerrits, menu engineer bij Appèl. “We waren actief op zoek naar een aanbieder om dit mogelijk te maken. Zo zijn we in contact gekomen met Mijn Melk.” Daar sprak ons inkoopteam met Corina van Mourik, die binnen Lely verantwoordelijk is voor Mijn Melk: “We gaan eigenlijk terug in de tijd, toen je melk echt bij de boer haalde. Dat doen wij ook, maar dan met de technologische ontwikkelingen van nu!”

Appèl verduurzaamt het zuivelassortiment op twee manieren: enerzijds door meer plantaardige opties aan te bieden, anderzijds door het dierlijke zuivelaanbod opnieuw in te richten. “Dierlijke producten op het menu kunnen we nog niet uitsluiten, want veel van onze gasten eten en drinken het graag,” legt Floris uit. “Het deel dat we wél aanbieden moet dus van zo’n niveau zijn dat het de inzet waard is. Door samen te werken met Mijn Melk bieden we wel zuivel aan, maar dan van hoge kwaliteit en met een korte keten. Het is een product waar we achter staan.”

mijn melk bij Appèl

Vorige week introduceerden we Mijn Melk op de eerste locaties: Fontys Hogeschool en de T/U Eindhoven. Sylvio de Bruijn, horecamanager, vertelt trots over deze primeur. “Ik ben enthousiast over de heerlijke smaak, maar vooral ook over de productie van de melk. De CO2-uitstoot is veel lager dan gangbare melk en dat past goed binnen ons aanbod!” We hopen zoveel mogelijk locaties aan te kunnen sluiten en te voorzien van de beste, lekkerste en meest duurzame melk.

Mijn Melk is een start-up onder de vleugels van Lely Nederland. De boeren die produceren voor Mijn Melk verwerken en bottelen hun melk zelf in een mini-zuivelfabriek op hun eigen erf. Door innovatieve technologie kunnen ze monitoren wat de samenstelling van de melk is en wanneer de koe zich heeft laten melken. Door een heel stuk uit de keten te knippen, is er meer dan een week tijdswinst vergeleken met gangbare melk. De melk is dus extra vers, wat de smaak en de houdbaarheid ten goede komt. Ook over de logistiek is nagedacht: die wordt duurzaam georganiseerd door Truffelz.

Ook Mijn Melk bij jou op locatie? We gaan graag met je in gesprek.

Neem contact op