Zoek je iets anders?


Nieuws | Appèl opent Sociaal Grand Café

Sociaal Grand Café Fair's van Markies bij ROC van Twente

‘Smaakvolle gerechten, eerlijke producten en gelijke kansen voor iedereen’ dat is waar FAIR’s voor staat. Onderwijscateraar Markies Catering en ROC van Twente geven met dit horecaconcept samen invulling aan Social Return On Investment (SROI). FAIR’s is een grand café waar participatiemedewerkers re-integreren en waar studenten, docenten en gasten van buiten ROC de hele dag door kunnen genieten van (h)eerlijke gerechten.

Dennis van der Laan, rayonmanager van Markies Catering: “Bij FAIR’s maken wij de lekkerste gerechten met eerlijke producten en bieden wij gelijke kansen voor iedereen. Eenvoud en inclusiviteit vormen samen de basis voor FAIR’s. Binnen ons sociale café proberen we een veilige werkplek te creëren voor mensen die moeite hebben om te slagen op de reguliere arbeidsmarkt. Om welke reden dan ook.”

Markies Catering vervult een belangrijke rol in de ontwikkeling en begeleiding van de participatiemedewerkers. Werkplein Twente ondersteunt Markies hierbij. Bram van der Linden, operationeel manager van Markies Catering: “We willen onze medewerkers voorzien van kennis en zelfvertrouwen, want binnen deze enorme groep mensen barst het van de kwaliteiten. Wat ze met elkaar delen is dat ze stuk voor stuk zeer gemotiveerd zijn om weer aan de slag te kunnen! Wij willen ze daarom een plek bieden om te groeien en een werkplek waar ze met plezier naartoe gaan. Dat is wat ons betreft invulling geven aan SROI. De kracht zit hem in onze persoonlijke aanpak. Iedere deelnemer heeft een eigen, unieke achtergrond. Dat vraagt een om een nauwe samenwerking tussen medewerker, horecamanager, jobcoach en eventuele ouders of voogd. Ieder met zijn eigen rol.”
Adrie Michels, directeur HR bij ROC van Twente: “ROC van Twente heeft veel aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De inzet van participatiemedewerkers is hier een mooi voorbeeld van. Binnen FAIRS’s in onze grootste locatie Gieterij in Hengelo zetten we deze medewerkers samen met Markies Catering vanaf september in.”

Van der Laan: “Behalve eerlijke kansen, serveren we ook eerlijke gerechten. Herkomst en transparantie in de keten zijn ontzettend belangrijk bij FAIR’s. We serveren smaakvolle, duurzame gerechten met kwaliteit en pure smaken. Deze kwaliteit en smaak komt door de manier van bereiden, maar ook door de herkomst en versheid. We kopen producten van lokale ondernemers uit de buurt. Lekker duurzaam én lekker eerlijk dus!”
FAIR’s is gevestigd binnen de Gieterij in Hengelo. Dit is de grootste locatie van ROC van Twente.