Zoek je iets anders?


Inspiratieweek

Okinawa Japan

Er zijn vijf plekken op de wereld waar mensen langer en gezonder leven dan waar dan ook. Deze plekken noem je de Blue Zones. Mensen die op een van deze plaatsen wonen, worden gemiddeld 90 of zelfs 100 jaar!  Okinawa in Japan is één van deze Blue Zones. Met de hoogste levensverwachting ter wereld, dankzij hun gezonde dieet, kun je dus gerust stellen dat Japans eten gezond is. Ze volgen hierbij 10 eetregels. Deze regels waren onder andere onze inspiratiebron tijdens deze Japanse inspiratieweek.

Eet smakelijk! Itadakimasu!

Wat eten de mensen in Okinawa?
Het Okinawa-dieet bestaat uit veel meer plant dan dier, veel vette vis, sojaproducten, paddenstoelen, zoete aardappelen en groene thee. Al deze lekkere én gezonde producten hebben wij verwerkt in twaalf bijzondere gerechten. 

De 10 eetregels
De Okinawanen worden niet alleen oud, ze blijven óók nog eens super gezond. Benieuwd naar hun geheimen?

  1. Niet meer kcal dan nodig: gemiddeld 1784 kcal per dag.
  2. Veel groenten: minimaal 500 gram per persoon per dag.
  3. Een hoge consumptie van zoete aardappel (vol vitamine C).
  4. Een gematigde consumptie van vis.
  5. Een lage consumptie van vlees.
  6. Een zeer lage (tot geen) consumptie van zuivel.
  7. Weinig alcohol (maar een beetje mag).
  8. Veel zeewier in gerechten.
  9. Bakken doen Okinawanen in koolzaadolie.
  10. En misschien wel de belangrijkste leefregel: Hara Hachi Bu.

Hara Hachi Bu
Vrij vertaald betekent het ‘eet tot je 8 van de 10 delen vol bent’. Met andere woorden: eet niet door tot je helemaal vol zit, maar laat wat ruimte over aan het einde van elke maaltijd.

 

OKINAWA JAPAN!

Het Okinawa-dieet was onze inspiratiebron tijdens deze inspiratieweek! 

Naast Okinawa (Japan), behoren Ikaria (Griekenland), Ogliastra (regio Sardinië), Loma Linda (Californië) & Nicoya Peninsula (Costa Rica) ook tot de Blauwe Zones.

NOG MEER LEKKERS!

Hot Bites – Eggstra Ordinary
Een ei hoort erbij en daar denken ze in Japan niet anders over. De Japanse pannenkoek Okonomiyaki vind je in elk restaurant en de Omraisu is een prachtig voorbeeld van fusion quisine.

Hot Bites – Gyoza
Gestoomd, gekookt, gebakken of gefrituurd. Elke bereidingswijze leent zich voor deze heerlijke dumplings gevuld met groente.

 

wat is een inspiratieweek?

In de dagelijks veranderde dynamische wereld van eten en drinken willen we onze gasten, opdrachtgevers en medewerkers keer op keer verrassen en inspireren. Vanaf 2017 doen we dit onder andere door middel van onze inspiratieweken. We laten ons inspireren door trends en ontwikkelingen in de foodwereld en bedenken per editie een nieuw thema. Dit thema wordt door middel van gerechten, POS-materiaal en storytelling neergezet op zo’n 180 locaties.

Met de inspiratieweken laten we onze gasten, opdrachtgevers en medewerkers kennismaken met nieuwe recepten en producten. Zo verwerken we trends en nieuwe producten in ons assortiment en creëren we een beleving door hier bijpassend POS-materiaal en storytelling voor te ontwikkelen.

meet our favorites!

Stock ’n Broth – 3 x Japanse noedelsoepjes
Ze zijn er in alle soorten en maten.. Noedels! We hebben drie varianten verwerkt in heerlijke soepjes.

Greens – Okinawa Rainbow salades
Groente staat bovenaan het eetlijstje van de Okinawaan. Dus salades mochten niet ontbreken. We serveren drie kleurrijke salades: De sushisalade, bento box bowl & zoete aardappel yakitori.

The Bakery – Japanse sandwiches Katsu Sando
In Japan vind je ze op elke hoek van de straat. Krokante broodjes, belegd met de heerlijkste ingrediënten. We houden het vegetarisch met een NoChicken burger & miso aubergine.