Zoek je iets anders?


Inspiratieweek

Plant Power

Deze smakelijke week barst van de kleuren, lekkernijen én vitaminen. Dat komt natuurlijk allemaal door het thema Plant Power. De inspiratieweek wordt gecombineerd met ‘De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel’. In deze week geven we extra aandacht aan plantaardige producten en gerechten zonder vlees en zuivel.

Hiermee willen we vooral inspireren en laten zien dat je eindeloos kunt variëren met granen, groenten en heerlijke peulvruchten. Deze producten zijn gezond en zorgen voor super veel power; Plant Power!

Waar bestaat een plantaardig dieet uit?

Een plantaardig dieet bestaat uit gerechten zonder vlees en vis, maar ook zonder dierlijke producten zoals zuivel, honing, gelatine, etc. Het hoeft niet moeilijk te zijn om vegan gerechten te bereiden. Tegenwoordig zijn er steeds meer plantaardige producten te verkrijgen die het extra gemakkelijk maken om veganistisch te eten. Denk bijvoorbeeld aan flammkuchen met jackfruit of een broodje met wortelspread.

Nationale week zonder vlees en zuivel

Door een hele week geen vlees en zuivel te eten en drinken kun je maar liefst 193 liter water en 80 kilometer autorijden besparen! Wil je meer lezen over dit mooie initiatief? Klik dan hier!

Wat is een inspiratieweek?

In de dagelijks veranderde dynamische wereld van eten en drinken willen we onze gasten, opdrachtgevers en medewerkers keer op keer verrassen en inspireren. Vanaf 2017 doen we dit onder andere door middel van onze inspiratieweken. We laten ons inspireren door trends en ontwikkelingen in de foodwereld en bedenken per editie een nieuw thema. Dit thema wordt door middel van gerechten, POS-materiaal en storytelling neergezet op zo’n 180 locaties.

Met de inspiratieweken laten we onze gasten, opdrachtgevers en medewerkers kennismaken met nieuwe recepten en producten. Zo verwerken we trends en nieuwe producten in ons assortiment en creëren we een beleving door hier bijpassend POS-materiaal en storytelling voor te ontwikkelen.

BOON: duurzaam én lekker!

Voor onze chiliburger en falafel maken we gebruik van de producten van BOON. BOON zit vol eiwitten, vezels en gezonde voedingsstoffen, maar is vooral gewoon heel erg lekker. Naast voedzaam zijn bonen ook nog eens hartstikke duurzaam en hebben ze een kleine footprint. BOON gebruikt geen soja van ver weg, maar bonen van dichtbij. Niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet dus. Dat smaakt nog beter!

Proeftafel Seasogood

Tijdens de inspiratieweek laten we onze gasten kennismaken met Seasogoodvegan tonijn. We verkopen alleen nog maar vegan tonijn en deze is (sea)so good. Het is een visvrij alternatief voor tonijn, rijk aan eiwit en omega 3-vetzuren. Met de smaak van de zee én plantaardig. De vegan tonijn wordt gemaakt van o.a. sojabonen. Deze bonen bevatten hoogwaardige eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en gezonde onverzadigde vetzuren. Bij Seasogood hebben ze een zee vol ambities, want deze vegan tonijn is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de zee! Blikje voor blikje bevrijden ze de zeeën van visserij. Daar gaan wij dus graag mee in zee!