Appèl gaat voor nóg gezonder voedingsaanbod bij gemeenten

APPÈL GAAT VOOR NÓG GEZONDER VOEDINGSAANBOD BIJ GEMEENTEN

Op 9 februari heeft Appèl samen met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), het Voedingscentrum, Vitam en JOGG-gemeenten Arnhem, Medemblik, Vlaardingen en Waalwijk haar handtekening gezet onder de ambitie om te werken aan een gezonder voedingsaanbod in gemeentehuizen. De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) ondersteunt deze ambitie en stimuleert gemeenten hierin.

De ondertekenaars zullen op basis van de Richtlijn Eetomgevingen voor bedrijfsrestaurants het gezonde voedingsaanbod bij gemeenten optimaliseren. De gezondheid en vitaliteit van werknemers is in het belang van alle werkgevers. Het realiseren van een optimale werkomgeving is hierbij een belangrijke basis. Samen met de ondertekenaars zorgt Appèl ervoor dat steeds meer JOGG-gemeenten een gezonder en duurzamer voedingsaanbod voeren. Pieter van de Kamp, Adjunct Directeur van Appèl: “Wij als cateraar ondersteunen dit met onze presentatie- en verkooptechnieken. We maken van de gezonde keuze de makkelijke keuze.” Het doel is dat alle JOGG-gemeenten in 2025 bezig zijn om het voedingsaanbod in hun bedrijfsrestaurants gezonder te maken. In 2025 moet 75 procent van de gemeentelijke bedrijfsrestaurants niveau Zilver hebben bereikt. De VNG stimuleert gemeenten hiertoe.

Van de Kamp: “We gaan in gesprek met onze JOGG-gemeenten, waaronder de gemeente ’s-Hertogenbosch, Middelburg, Haarlem en Rheden, zodat het aanbod in deze bedrijfsrestaurants voldoet aan de Richtlijn Eetomgevingen. Met onze expertise en ervaring op het gebied van gezonde voeding helpen en inspireren we JOGG-gemeenten bij het realiseren van een gezonder voedingsaanbod.”

Vitaliteit is een van de belangrijkste pijlers binnen Appèl. Het nog gezonder maken van het voedingsaanbod sluit hier dan ook perfect bij aan. Dochteronderneming Markies Catering, specialist in onderwijscatering, ging Appèl voor en tekende een aantal jaren geleden het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen, een initiatief van JOGG in samenwerking met het Voedingscentrum. “Hierbij brengen we aan de hand van een Kantinescan in beeld in hoeverre het assortiment voldoet aan de richtlijnen en welke verbeterstappen er mogelijk zijn. Deze ervaring en deskundigheid zetten we ook in binnen onze JOGG-gemeenten.” Aldus Van de Kamp.

Alle ondertekende partijen delen succesvolle en inspirerende voorbeelden, zodat steeds meer gemeenten aan de slag gaan met een gezonder aanbod.

Meer informatie:
'Richtlijn Eetomgevingen voor bedrijfsrestaurants’ van het Voedingscentrum

Top