Appèl neemt de activiteiten van Zo-Vital over

Familiebedrijf Appèl Holding heeft vanaf 10 juli 2020 de activa en de naam van Zo-Vital overgenomen. De coronacrisis, die leidde tot een landelijke sluiting van alle schoolkantines, heeft er helaas voor gezorgd dat Zo-Vital recent failliet is verklaard. De onderwijscateraar zorgde op méér dan honderd scholen voor gezonde onderwijscatering.

Nog meer gezonde schoolkantines
Appèl Holding is de moedermaatschappij van zowel onderwijscateraar Markies Catering als bedrijfscateraar Appèl, SAB Catering en facilitair dienstverlener FM at Work. Voor de activiteiten van Zo-Vital richt Appèl momenteel een nieuwe vennootschap op waarin het intellectueel eigendom en de overgenomen activa, waaronder veel catering inventaris dat bij de opdrachtgevers op locatie staat, worden ondergebracht. De doorstart van Zo-Vital past uitstekend in de strategie van Appèl om verder te groeien en de ambitie van Markies om zoveel mogelijk leerlingen te verleiden richting een gezond en duurzaam voedingspatroon. “Met deze krachtenbundeling halen we extra expertise en kennis in huis om in Nederland nog meer gezonde schoolkantines te realiseren. We vullen elkaar perfect aan en profiteren van gedeelde kennis. Zo-Vital staat voor duurzaam en gezond eten in het onderwijs en past daarom perfect binnen ons portfolio”, aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl.

Eerste keuze
Zo-Vital is actief in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, net als Markies Catering. Vanwege de coronacrisis is de onderwijsbranche momenteel ontzettend druk met het herinrichten van het onderwijs. Door de doorstart kan de dienstverlening op de ruim honderd scholen gewoon doorgaan en hoeven opdrachtgevers zich geen zorgen te maken over de catering als het nieuwe schooljaar weer van start gaat. Bert Démoed, oud-eigenaar van Zo-Vital: “We zijn blij dat Appèl, onder de naam Zo-Vital, onze activiteiten kan doorzetten. Appèl en daarmee Markies Catering, was voor mij direct de eerste keuze voor een eventuele doorstart. Samen streven we hetzelfde doel na: met veel passie ervoor zorgen dat leerlingen en studenten in een fijne omgeving kunnen genieten van gezond, lekker en betaalbaar eten en drinken.”

Vooruit kijken
In de aansturing van Zo-Vital vinden geen directe wijzigingen plaats, Bert Démoed blijft werkzaam en operationeel verantwoordelijk voor de Zo-Vital locaties. “We gaan in afgeslankte vorm met Zo-Vital door, waarmee we werkgelegenheid kunnen blijven bieden aan een deel van het personeel en het management. Ook in deze onzekere tijd willen we vooruit kijken en geloven we in goede relaties en samenwerkingen. Ondanks de coronacrisis, waarin ook wij hard worden geraakt, zien we deze doorstart als ondernemend familiebedrijf als een mooie stap richting de toekomst”, aldus Hans van Veen.

Top