Zoek je iets anders?


Nieuws | Samenwerkingen

Plant Power bij Oxfam Novib — een volledig vega(n) menu op kantoor

Wat serveer je voor de lunch aan mensen die werken aan een betere wereld? Die vraag stelden we onszelf deze zomer toen we aan de slag gingen voor Oxfam Novib. Deze NGO strijdt al bijna 70 jaar over de hele wereld voor gelijkheid. Mensen die in armoede leven worden vaak hard getroffen door klimaatverandering, waar vleesconsumptie een grote stempel op drukt. Het concept dat we voor het Haagse kantoor ontwikkelden moest passen bij de visie van Oxfam Novib, dus: we gaan plant-based!

VOOR 'T EERST 100% VEGA

Oxfam Novib is onze eerste opdrachtgever die helemaal vegetarisch gaat. “Het cateringconcept Plant Power is geïnspireerd op een inspiratieweek van 2018, die in het teken stond van vegetarische en veganistische gerechten,” vertelt Marloes de Heer – Kleinman, business development manager bij Appèl. “Hier hebben we een volledig concept van gemaakt met een eigen assortiment.” Alles op het menu wordt vers bereid en is klaar om gegeten of gedronken te worden.

OP HET MENU
Bij Plant Power kun je heel de dag terecht voor afwisselende en creatieve gerechten, van vegan ‘kip’-salade en portobelloburgers tot buffalo cauliflower-wings en vegan carrotcake. De helft van het menu is standaard veganistisch, maar we zien dat de vraag hiernaar al groter is dan die naar vegetarische opties. We zijn  dus al hard weg naar helemaal vegan! “Plant Power is een goed voorbeeld van hoe lekker een volledig vega(n) menu kan zijn,” zegt Marloes. “Het kantoor is de ideale omgeving om maaltijden met weinig of geen dierlijke producten nog meer te normaliseren. En ook niet onbelangrijk: een lekkere en inspirerende lunch maakt je werkdag altijd leuker!”

LOCATIEMANAGER MONIKA
De motor achter Plant Power is Monika, locatiemanager bij Oxfam Novib. Zij is het hart van het bedrijfsrestaurant en heeft veel contact met de gasten. “Plant Power is superleuk! Ik krijg veel positieve reacties en ook mensen die op bezoek komen vinden het heel bijzonder dat we alleen vegetarische en vegan gerechten hebben,” vertelt Monika. “Ik hou ervan om in mijn vrije tijd leuke recepten te vinden en nieuwe dingen uit te proberen. Gelukkig krijg ik goede feedback terug! Gister kwam er nog iemand zeggen dat ze weer eens mijn lentil taco’s wilde proeven, want ze heeft heel haar afdeling verteld hoe lekker ze waren!”

powerful van start

Bij de opening in augustus dit jaar verwachtten we zo’n veertig gasten per dag, maar de eerste drie dagen verwelkomden we al ruim honderd medewerkers van Oxfam Novib. Marloes weet wel waarom: “Monika is zelf al lang vegetariër en ik ben ervan overtuigd dat het succes ‘m hierin zin! Koken zonder vlees of andere dierlijke producten vraagt toch een andere aanpak.”

Ben je benieuwd naar plantaardige voeding in jouw kantine, of wil je meer weten over het concept Plant Power? We vertellen je er graag meer over.

Neem contact op