Zoek je iets anders?


Inspiratieweek

No Waste Wonderland

Maak kennis met de wondere wereld van no waste. Bij het creëren van deze inspiratieweek ging er een hele nieuwe wereld voor ons open. Want verspillen? Dat is dus écht niet nodig! Via ons intern communicatieplatform vroegen we onze collega’s welke producten (helaas) het vaakst in de prullenbak belanden. Met deze artikelen hebben we recepten ontwikkeld die aansluiten bij wat er in onze restaurants wordt verspild. Zo ontstonden de thema’s bospeen, komkommer, brood en tomaat. Ga mee op avontuur door No Waste Wonderland!

De opties met oud brood, gebutst fruit en groenteschillen zijn eindeloos. Pureren, blancheren, op zuur zetten, koken, bakken, drogen… je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!

NO WASTE BOSPEEN

Laat die wortel niet schieten! Wortel staat hoog op het lijstje van waste producten en dat is zonde, want deze oranje krachtpatser kan op vele manieren worden ingezet. 

Van een creamy en kruidige bospeenspread, op een crunchy broodje met frisse groenten tot een quiche met bospeen en feta. Uiteraard kan soep, de echte klassieker tegen verspilling, niet ontbreken. Een bospeen met een bruin plekje, schillen of een kromme variant; niemand ziet er iets van terug in deze heerlijke oranje bospeensoep.

NO WASTE BROOD

Broodnodig waren de recepten voor het niet verspillen van brood. Want laat dit nou hét product zijn dat we het meest verkopen. Korstjes, kruimels, kontjes of plakjes; we kunnen er alle kanten mee op.

Voor het verwerken van rijp fruit zijn onze plaatpannenkoeken echt geweldig, bijvoorbeeld deze variant met nectarine en druif. En wat denk je van brood van gisteren? Het brood is nog hartstikke goed, maar net niet lekker genoeg voor onze gasten. We maken er krokant-smeuïge wentelteefjes van met bruine suiker, appel én kaneel. En last bus not least toveren we oud brood in een handomdraai tot een heerlijk dessert: broodpudding met blauwe besTalking about an upgrade!

NO WASTE TOMAAT

Cherrytomaatjes, trostomaten, pruimtomaten; het maakt niet uit, we zetten ze allemaal in en verwerken deze toppers tot de meest heerlijke gerechten. 

Blenden maar! Gazpacho met tomaatjes (in alle soorten en maten), paprika, uitjes en radijsjes. Een geweldige groenteboost! Een heerlijke salade mag natuurlijk niet ontbreken! Onze frisse salade met tomaat, munt en feta zorgt voor een totale smaakbeleving. Dit komt onder andere door de cherrytomaatjes even te poffen, hierdoor krijgen ze een nog zoetere en vollere smaak. Ook kruiden staan in onze waste-top 10; onze tomatensoep serveren we met een kruidige olie van munt, koriander, dille en lavas. Twee wonderlijke waste verwerkers in één gerecht!

BE CONSCIOUS

Samen willen we de beste foodbeleving creëren voor onze gasten én voor de wereld. Duurzaamheid betekent rekening houden met de toekomst, eten en drinken spelen hierin een belangrijke rol. Meer plantaardig in plaats van dierlijk eten en minder afval wordt steeds meer de standaard. Als cateraar kunnen we hier een heel belangrijke bijdrage leveren. Voor onze restaurants hebben we ons duurzaamheidsbeleid vertaald naar ‘Be Conscious’: vier pijlers waarmee we samen met onze opdrachtgevers en gasten duurzame keuzes maken: food, waste, fair en act. Deze inspiratieweek staat dus in het teken van waste. Lees hier meer over Be Conscious!

NO WASTE KOMKOMMER

Naast plakjes op een broodje, stukjes om lekker te dippen of in een heerlijke salade, kun je komkommer ook wokken, in linten snijden of pureren tot een verfrissende koude soep. 

Van overgebleven komkommers maken we een romige tzatziki. Deze green clubsandwich serveren ‘m met komkommerlinten, tomaat, olijven en whipped feta. Niet veel mensen weten dat deze groene favoriet ook hartstikke lekker is als warm gerecht! Voor onze Oosterse salade wokken we de komkommer heel kort waardoor je een heel andere smaakbeleving krijgt. Ook fijn om zo wat meer groenten binnen te krijgen, dat past perfect bij onze visie op Feel Good! Die minder mooie komkommer zien we niet meer terug in onze frisse gazpacho met komkommer; een echte opkikker!

wat is een inspiratieweek?

In de dagelijks veranderde dynamische wereld van eten en drinken willen we onze gasten, opdrachtgevers en medewerkers keer op keer verrassen en inspireren. Vanaf 2017 doen we dit onder andere door middel van onze inspiratieweken. We laten ons inspireren door trends en ontwikkelingen in de foodwereld en bedenken per editie een nieuw thema. Dit thema wordt door middel van gerechten, POS-materiaal en storytelling neergezet op zo’n 210 locaties.

Met de inspiratieweken laten we onze gasten, opdrachtgevers en medewerkers kennismaken met nieuwe recepten en producten. Zo verwerken we trends en nieuwe producten in ons assortiment en creëren we een beleving door hier bijpassend POS-materiaal en storytelling voor te ontwikkelen.

Bekijk meer inspiratieweken