Horecatalenten met een beperking runnen duurzaam bedrijfsrestaurant Essent

Op 7 maart heeft bedrijfscateraar Appèl een wel heel bijzonder bedrijfsrestaurant binnen het hoofdkantoor van Essent geopend: Happiness. Een restaurant dat gerund wordt door talenten met een beperking. Met Happiness wil Appèl de leefwereld van mensen met een beperking vergroten en hun een kans geven om zichzelf te ontwikkelen. Het horecaconcept is een co-creatie van Appèl, Essent en Cello en uniek in zijn soort.

Ontwikkeling medewerkers
Toine van der Pol, bestuurder Cello: “Met Happiness creëren we een veilige, beschutte werkomgeving die zij nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Bij Essent kunnen we deze mogelijkheden bieden aan mensen die voorheen op een beschut dagcentrum aangewezen waren. Met dit project wordt hun leefwereld uitgebreid, ontmoeten ze anderen en krijgen ze waardering voor het werk dat ze doen.”

Essent zocht creatieve manieren om de cateringdienstverlening van een van de horecaplekken in haar hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch in te vullen. De ideeën van Appèl voor een intensieve samenwerking met Cello uit Vught spraken Essent aan. Patrick Lammers, CEO Essent: “We zijn een open organisatie en bieden ruim twee miljoen klanten stroom en gas. Als je midden in de maatschappij staat zoals Essent, moet dat ook terug te zien zijn in de organisatie. Het is dus logisch dat we deze jongens en meiden in ons midden willen hebben.”

Lokaal & duurzaam assortiment
Hans van Veen, algemeen directeur Appèl: “Het horecaconcept Happiness loopt parallel aan de reguliere dienstverlening van Appèl in het andere bedrijfsrestaurant en de espressobar. Het is uniek, want op weinig andere plekken wordt een commerciële horeca outlet binnen een zakelijke kantooromgeving gerund door talenten met een beperking.”

In het project participeren lokale ondernemers uit de regio ’s-Hertogenbosch, zij zorgen voor verse ingrediënten. Patisserie producten en vers bereidde soepen worden betrokken van de eigen werkbedrijven van Cello. In combinatie met een toekomstbestendige bedrijfsvoering mag Happiness zich het meest duurzame bedrijfsrestaurant van Nederland noemen.

Top